Η Εταιρεία

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΛΛΑΣ” ιδρύθηκε από τον κ. Ντούλια Κων/νο το 1987 ως ατομική επιχείρηση εμπορίας ειδών και προϊόντων μελισσοκομίας με παράλληλη δραστηριοποίηση στην συσκευασία φυσικού μελιού και την παραγωγή κεριών από φυσικό κερί μελισσών, ξεκινώντας δυναμικά , με εκθετήριο κατάστημα πώλησης στη Νέα Αγορά στο κέντρο της Καρδίτσας. Από την ίδρυση της επιχείρησης, ο κ. Ντούλιας γνώστης του αντικειμένου, καθώς και ο ίδιος παραγωγός (EL 41/111), φρόντισε με συνεχή βελτίωση και εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων παραγωγής και συσκευασίας να κάνει το τοπικό μέλι προσιτό στο ευρύτερο θεσσαλικό κοινό , φέρνοντας το αγνό και φυσικό όπως παράγεται από τις μέλισσες από την κυψέλη στο σπίτι. Η επιχείρηση σύντομα πρόσθεσε στις δραστηριότητές της, την παρασκευή και πώληση ειδών από φυσικό κερί γνωρίζοντας τεράστια εμπορική επιτυχία πανελλαδικά.

Σήμερα η επιχείρηση διαθέτει δυο υποκαταστήματα στην πολή της Καρδίτσας και ιδιόκτητο κτίριο 350 τ.μ. στο Λουτρό Καρδίτσας, όπου στεγάζεται η παραγωγική μονάδα με τις εξής δραστηριότητες:

  • Επεξεργασία και Τυποποίηση αγνού φυσικού μελιού
  • Παραγωγή φυσικού κεριού
  • Δημιουργία κηρηθρών από φυσικό κερί
  • Παραγωγή χειροποίητων διακοσμητικών με φυσικό κερί
  • Παραγωγή μελισσοτροφών

Παράλληλα λειτουργεί και το αρχικό της κατάστημα στο κέντρο της πόλης της Καρδίτσας ως σημείο πώλησης των μελισσοκομικών της προϊόντων , σε μια πορεία συνεχώς ανοδική, όπου η εδραίωση της επιχείρηση δεν εστιάζεται μόνο στην τοπική περιοχή της Καρδίτσας, αλλά επεκτείνεται δραστικά στην περιφέρεια της Θεσσαλίας και όλη την Ελλάδα.

Με συμμετοχή στα επενδυτικά προγράμματα LEADER και ΟΠΑΑΧ, η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΛΛΑΣ έχει πιστοποιηθεί με ISO 22000, διαθέτοντας όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό για την συσκευασία και τυποποίηση του μελιού και των υπολοίπων προϊόντων με βάση το μέλι, συνεχίζει να προσφέρει προϊόντα ποιοτικά και ασφαλή, επιλέγοντας πρώτες ύλες με αυστηρά κριτήρια ποιότητας, ελέγχοντας τα οργανοληπτικά και εργαστηριακά στο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου της επιχείρησης, ώστε να πληρούν απολύτως τις προδιαγραφές του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.

Συνεργάζεται με το τμήμα μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το ΤΕΙ Τεχνολογίας τροφίμων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε θέματα ενημέρωσης και έχει ενεργό συμμετοχή σε καινοτόμες έρευνες εφαρμογής των προϊόντων μέλισσας.